Британската компания Engineered Arts представи най-модерния човекоподобен робот в света“. И

...
Британската компания Engineered Arts представи най-модерния човекоподобен робот в света“. И
Коментари Харесай

Нов хуманоиден робот има почти съвършени човешки лицеви изражения

Британската компания Engineered Arts представи „ най-модерния човекоподобен робот в света “. И той е в действителност необикновен. Казва се Ameca и във видеото, което можете да видите по-долу, показва редица лицеви изражения. Някои от тях са едни от най-убедителните, които сме виждали до ден сегашен. Всичко това е допустимо с помощта на синтетични мускули и прецизни системи за надзор на придвижванията.

В момента Ameca съставлява само тестова платформа за иновация на израженията. Компанията обаче има намерение да достави робота и с изкуствен интелект, с цел да може да си взаимодейства и беседва с хората против него. Идеята е даже да може да разпознава техните лицеви изражения. Роботът е основан като отворена платформа за разработка на софтуера и ъпгрейд на хардуера и дава „ различен интерфейс “ с цифровия свят, който е освен това от един най-обикновен екран.

„ Вместо да гледаме в екраните и да пишем на клавиатури, ние би трябвало да можем да поддържаме връзка с нашата технология по надалеч по-човешки способи – машините би следвало да разпознават усмивка, придвижване на главата, жест на ръка – пишат Engineered Arts в имейл до IFLScience. –Роботите се нуждаят от лица и ръце, с цел да си поддържат връзка с нас, защото това е надалеч по-естествено и елементарно за схващане. “

Ако се притеснявате от обстоятелството, че Ameca наподобява поразително на нещо, излязло от „ Терминатор “ или „ Аз, роботът “, компанията акцентира, че хуманоидните роботи не са изключително умели убийци и вместо това би трябвало да пренасочите паниките си към автоматизираните дронове, които към този момент вършат това изцяло самостоятелно.

Engineered Arts си показва, че един ден Ameca ще извършва ролята на роботизиран чиновник или ще посреща гостите на обещано събитие.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР